Een geslaagde seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad op Wieringen

26-04-2023

Een natte weersverwachting, een vroege start en een locatie in het verre noorden weerhield zo’n 70 wandelaars niet van deelname aan de jaarlijkse seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad. Op vrijdag 21 april druppelden om half negen de eerste deelnemers binnen bij het restaurant van Camping Waddenzee in Westerland. In twee groepen liepen ze onder begeleiding van de natuurkenners en gidsen Ad Snelderwaard en Wim Tijsen een mooie route over het voormalige Waddeneiland Wieringen.

 

Ontvangst met Wieringer koeken

De deelnemers werden ontvangen door medewerkers van Recreatie Noord-Holland (RNH) met koffie en Wieringer koeken waarna ze welkom werden geheten door gedeputeerde Ilse Zaal. Ze sprak zich uit verheugd te zijn over de opkomst en het feit dat bijna de helft nieuwe deelnemers bleken te zijn. Na een presentatie door de eigenaar Alfons van der Veen van de camping over de ontwikkelingen binnen dit unieke familiebedrijf, begonnen de groepen kort na elkaar rond tien uur aan de wandeling.

 

Etappe 6 wandelaars op de Wierdijk seizoenwandeling

Een dag van ontmoetingen, gesprekken en gezelligheid

De natuur, het boerenland, de vogels, de wierdijken, de Waddenzee, het eilandgevoel, kooikers, en andere onderwerpen werden uitvoerig besproken. De deelnemers stelden volop vragen en er was ruimte voor discussie. Het werd een dag van ontmoetingen, gesprekken en gezelligheid. Halverwege de wandeling stond Roy Oosterom van RNH bij de dijk van de Waddenzee klaar met een versnapering. En weer terug bij Camping Waddenzee, kon iedereen die zich daarvoor had aangemeld genieten van een heerlijke lunch met soep en broodjes. Ook de stand met streekproducten zoals de Wieringer koeken werd druk bezocht. En zo stond deze bijzondere regio op de mooiste wandelroute van Noord-Holland, ondanks de grijze luchten, een dag helemaal in het zonnetje.

Etappe 6 appeltje voor de dorst seizoenwandeling

 

Communicatieadviseur Anouk Admiraal maakte een mooie compilatie van deze geslaagde seizoenwandeling.
Kijk voor de beelden onderstaande video: