Een mooi wandeljaar gewenst

21-12-2023

Het jaar 2023 was een van de natste jaren ooit, waarbij Noord-Holland zelfs koploper was met meer dan 1300 mm regen. Maar voor wandelaars, en andere buitensporters, bestaat slecht weer niet, je kunt je er immers op kleden. En je hebt des te meer redenen om onderweg wat vaker een stop te maken bij een van de vele ambassadeurs van het Noord-Hollandpad om op te drogen en weer warm te worden met een kop koffie of een lekkere lunch. Nog een paar nieuwtjes op de valreep.

Seizoenwandeling

Een van de eerste activiteiten in het nieuwe jaar is de Seizoenwandeling. Je ontmoet medewandelaars en ontvangt de leukste tips, informatie over de geschiedenis van de omgeving, dieren, planten en vogels en meer. Dit jaar liepen er meer dan 75 mensen mee op Wieringen onder leiding van twee natuurgidsen. Zet de datum vast in je agenda: vrijdag 12 april 2024. Zodra de locatie bekend is, lees je dit op de website.

Nieuwe wandelgids

Tijdens de Seizoenwandeling presenteert gedeputeerde Esther Rommel de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad. De gids bevat nieuwe en aanvullende informatie over de routes, leuke adressen, regels, ambassadeurs en algemene informatie zoals over het broedseizoen. De gids is na 12 april te koop, prijs en adressen volgen nog.

Nieuwe ambassadeurs 

Voedselbos

Het Voedselbos ligt een paar honderd meter van de route, op etappe 2 van het Noord-Hollandpad. Op dit familiebedrijf aan de voet van 'De Hoge Berg' wordt fruit en groente geteeld. Tussen 1 april en 1 november zijn de fruitkassen en het Voedselbos geopend voor bezoek. Je kunt er je eigen aardbeien, frambozen, bramen en tomaatjes plukken. Of snuffel wat rond in de boerderijwinkel voor een Texels souvenir in de vorm van een potje jam of siroop. En op het terras is het goed toeven achter een lekkere taart, smoothie of een ijsje. De kinderen vermaken zich wel op het kabouterpad en met de Jeep skelters.

https://zelfpluktuin.nl

Etappe 2 voedselbos taart

 

Recreatie aan de Vecht

Net buiten Weesp vind je Recreatie aan de Vecht, een melkveebedrijf midden in de natuur waar van alles valt te beleven. Je kunt overnachten in een chalet, een sfeervol vakantiehuisje met een fantastisch uitzicht over de weilanden. Nieuw zijn de vier gezellige ‘hooibergjes’ met twee bedden, een tafel en een keukentje. De toilet en douche vind je in het nabijgelegen sanitairgebouw. Als je het wandelen wilt afwisselen met een tochtje over het water, kun je bij Recreatie aan de Vecht een sloep of een tuindersvlet huren.

https://recreatieaandevecht.nl

 

Recreatie aan de Vecht hooiberg

 

De medewerkers van het Noord-Hollandpad wensen alle wandelaars fijne feestdagen en een zonnig en sportief 2024 toe.