Fluisterende molens langs het Noord-Hollandpad

18-05-2021

Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, gaf op 8 mei het startsein voor het themajaar 'Ode aan het Landschap' door langs een aantal van het Geheime Genootschap van Fluisterende Molens te fietsen. Dit bijzondere genootschap is een van de projecten tijdens dit themajaar.

 

'Ode aan het landschap'
In een geheim genootschap verenigden zich 21 Noord-Hollandse molens en eentje net over de provinciegrens in Utrecht. Molens die ooit het land vormden. Ze fluisteren de geschiedenis van het Noord-Hollandse landschap. Roos Schlikker, schrijver en columnist, moeder en Noord-Hollandse fietst door de polders op zoek naar de geschiedenis het heden en de toekomst van de molens. En de molens delen hun verhalen, geschiedenis en geheimen met de stem van zanger Huub van der Lubbe. Elke molen heeft een eigen podcast, een verhaal dat je kunt tijdens je fiets- of wandelavontuur maar ook gewoon thuis kunt beluisteren.

 

Fluisterende molens langs het Noord-Hollandpad

Als wandelaar van het Noord-Hollandpad kom je langs een aantal leden van dit geheime genootschap, zoals de oude Knecht in Akersloot, Molen de Hoop in ’t Zandt, de Museummolen in Schermerhorn, Molen de Dog in Uitgeest, Molen van Sloten in Amsterdam en de Oostzijdse molen in Abcoude.

 

Voor meer informatie kijk op https://www.odeaanhetlandschap-nh.nl/21-molens/