Hans Schipper opent naar hem vernoemd pad

09-10-2020

Hans Schipper, oud-gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland en enthousiast wandelaar, opende op 3 oktober het pad dat sinds die dag zijn naam draagt. Het 1.344 meter lange Hans Schipperpad is onderdeel van het Noord-Hollandpad en ligt in een van de rijkste weidevogelgebieden van Nederland.

Samen met Karin van Bijsterveld, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Recreatie Noord-Holland, onthulde Schipper het naambord. Tijdens zijn loopbaan heeft Schipper zich buitengewoon ingezet voor recreatie en wandelen in het bijzonder. Als dank hiervoor bood Recreatie Noord-Holland hem bij zijn afscheid een persoonlijke vernoeming van een tracé uit het Noord-Hollandpad aan.

Als groot liefhebber van wandelpaden en het maken van verbindingen was Schipper de grondlegger van het Noord-Hollandpad. ‘Wil je mensen verbinden met de wandelmogelijkheden in de provincie, dan moet je daar de voorzieningen voor bieden’, aldus Schipper. 

Boerenlandpad
Het Hans Schipperpad is een zogeheten boerenlandpad. Het loopt over het land van boer Jan Wesselingh tussen de Middenweg en de Ringdijk van de Bovenkerkerpolder. Agrariërs die hun land openstellen voor wandelaars kunnen hiervoor een vergoeding krijgen. In Noord-Holland is inmiddels al 109,7 km aan boerenlandpad gerealiseerd. Ze vormen een belangrijk onderdeel van wandelroutenetwerken, zoals het Noord-Hollandpad. Dankzij deze paden kunnen wandelaars optimaal genieten van het Noord-Hollandse cultuurlandschap

Lees hier het bericht over de opening in het Noord-Hollandsdagblad.