Herfstwandelen in Noord-Holland

08-10-2020

De bomen kleuren goudgeel, dieprood, oranje en bruin. Op de grond ligt het afgestorven blad, waar je zo heerlijk doorheen kunt struinen. Overal steken de paddenstoelen hun koppen weer boven de grond. Ja, de herfst is volop begonnen. Natuurlijk betekent dat ook regen, kortere dagen en soms een stevige wind. Maar de liefhebbers van wandelen en de herfst zullen zich er niet door laten weerhouden om in hun wandelschoenen en warme, regenbestendige kleding eropuit te trekken om te genieten van al het moois dat de natuur dit jaargetijde te bieden heeft.

Voor een herfstwandeling op het Noord-Hollandpad is etappe 16,  ’s-Graveland-Huizen, ideaal. Hier maakt het Noord-Hollandse polderlandschap plaats voor bossen, heide en landgoederen. De loofbomen vangen de laatste zonnestralen op en kleuren alles in een magisch licht. Langs de drie buitenplaatsen die je op deze route passeert, is zelfs een speciale paddenstoelenroute uitgezet, waar je onder andere grote aantallen vliegenzwammen treft. Vergeet niet je fototoestel of je smartphone mee te nemen om de mooiste momenten vast te leggen. 

Oproep: Stuur ons je mooiste herfstfoto’s
De redactie van het Noord-Hollandpad is op zoek naar mooie foto’s voor onze publicaties, de website en de verschillende sociale media . Heb jij ook van die prachtige herfstfoto’s genomen tijdens je wandeling op het Noord-Hollandpad en wil je die met ons delen? Wij plaatsen ze graag en natuurlijk vermelden we daarbij de naam van de fotograaf! Insturen kan via deze link