Website Noord-Hollandpad vertaald in het Duits

21-02-2023

Om het Noord-Hollandpad aantrekkelijker te maken voor toeristen uit Duitsland, is de website deels vertaald in het Duits. De Provincie wil op deze manier bijdragen aan een spreiding van toeristen door voor de Duitse wandelaar minder bekende aspecten van Noord-Holland te belichten:
'Der schönste Wanderweg in Nordholland'. 

Nu de pandemie voorbij is en het toerisme weer aantrekt, zal de Duitse toerist na een paar mindere jaren weer terugkeren naar Nederland. De kusten in Nederland zijn van oudsher een populaire vakantiebestemming voor Duitse toeristen, waarbij Zandvoort nog altijd de favoriete badplaats is. Ook komen Duitse toeristen graag naar Amsterdam en andere grote steden. Zo vormt Noord-Holland een aantrekkelijk, maar op het oog vrij beperkt, vakantieoord voor veel Duitse gasten. Tijd om hen te uit te nodigen om buiten de gebaande paden te treden en de vele charmes, natuur en dorpen van het mooie binnenland van Noord-Holland te ontdekken.

Om de wandelaars uit Duitsland kennis te laten maken met het Noord-Hollandpad, is de website www.noordhollandpad.nl/de sinds kort beschikbaar in het Duits. Zo zijn de beschrijvingen van alle 16 etappes vertaald, evenals praktische informatie, overnachtingsmogelijkheden en enkele blogs. 

Outdoorblogster Janna Kamphof verkende afgelopen jaar etappe 1 en 2 op Texel en schreef er een eerste blog over in het Duits op haar website Niederlande Aktiv.

 

Auf Deutsch

Um den Fernwanderweg Nordhollandpad für Touristen aus Deutschland attraktiver zu machen, wurde die Website www.noordhollandpad.nl teilweise ins Deutsche übersetzt. Durch die Hervorhebung von (landschaftlichen) Aspekten, die deutschen Wanderern weniger bekannt sein dürften, will die Provinz Nordholland ihre Regionen jenseits der Küstenorte stärker ins Bewusstsein rücken. Um Wanderern aus Deutschland den Nordhollandpad vorzustellen, wurden die Beschreibungen aller 16 Etappen übersetzt, ebenso wie praktische Informationen, Unterkunftsmöglichkeiten und einige Blogs. Möchtest du dieses neue Tool mit einem deutschen Freund oder einer Wandergefährtin teilen? Klicke einfach auf das Symbol im Menü auf der Website und wähle die deutsche Flagge aus!